PROGRAMINDLÆGUDSTILLINGHVEM ER VI?
  Søg
80 studerende er enige:
Vejforum er en fantastiks markedsplads
VEJFORUM ER EN FANTASTISK MARKEDSPLADS

Vejforum inviterer hvert år 80 studerende gratis med til konferencen. Studerende fra Aalborg Universitet udgør langt størstedelen og det skyldes en helt klar strategi fra universitet, der bruger Vejforum aktivt til at understøtte fagligheden og synliggøre jobmulighederne.

Af Michael Nørgaard

Vejforum har igennem alle årene inviteret og involveret studerende i konferencen. Målet er på den ene side at synliggøre fagligheden og job- og karrieremuligheder i vej- og trafiksektoren over for de studerende. På den anden side at få kommuner, Vejdirektoratet og virksomheder til at gå i dialog med de studerende og præsentere sig.

Antallet af studerende på Vejforum er på 80 ud af de i alt 1.100 deltagere. Men selvom fremtidens medarbejdere i vej- og trafiksektoren uddannes mange forskellige steder, så kommer størstedelen af de studerende på Vejforum fra Aalborg Universitet. Og det er ikke tilfældigt, men resultat af en helt bevidst satsning fra universitetets side. Det fortæller lektor Erik Kjems, Institut for Byggeri og Anlæg, Aalborg Universitet, der uddanner diplomingeniører.

”Det er selvfølgelig helt afgørende for os som uddannelsesinstitution, at vores uddannede kandidater finder gode jobs og ser karrieremulighederne. Og vej- og trafiksektoren byder på masser af muligheder og opgaver med kæmpe betydning for vores samfund. Og i den sammenhæng er Vejforum en fantastisk markedsplads, hvor de studerende kan få en klar ide om mulighederne”, siger Erik Kjems.

Vejforum – del af planlægningen
”Vi tager højde for Vejforum i vores planlægning på universitet, så der ikke er undervisning, når konferencen afvikles og vi opfordrer de studerende til at bruge de muligheder som Vejforum tilbyder, fx at indsende forslag til præsentationer og workshops på Vejforum, eller bare at få ideer og inspiration til eksamensprojekter”, siger Erik Kjems.

Og det giver resultater lyder vurderingen.

”Vi oplever, at de studerende bliver samlet på en ny måde omkring spændende og udfordrende faglige temaer og så får de øjnene op for, hvad faget også kan. De får nye kontakter i sektoren og vi har også gode eksempler på, at studerende får kontakt til deres første arbejdsplads på Vejforum”, fortæller Erik Kjems.

Formidling
”Vi opfordrer de studerende til at skrive artikler i forskellige fagtidsskrifter med afsæt i bachelor- og kandidatprojekter. En artikel er selvfølgelig reklame for fagligheden på universitetet og en god reference på CV`et for den studerende”, fortæller Erik Kjems.

Som en del af formidlingssatsningen sponsorerer organisationen Asfaltindustrien og Vejforum et antal af tidsskriftet ”Trafik og Veje” til de studerende i hele landet.

Flere udviklingsmuligheder
Erik Kjems, der også er medlem af Vejforums repræsentantskab, vurderer, at man kan udvikle på de studerendes deltagelse i Vejforum.

”De muligheder som Vejforum giver de studerende, er en god og vigtig investering i fremtidens medarbejdere i vej- og trafiksektoren, til glæde for alle aktørerne. Så vi skal videre med den satsning. Jeg tænker, at vi kan gøre endnu mere for at synliggøre de studerende på Vejforum og for at understøtte dialog og netværk mellem de studerende og øvrige deltagere på Vejforum”, siger Erik Kjems.

Tilmelding åbner 10. september
Studerende fra relevante studier kan deltage gratis i Vejforum; der er et maksimalt deltagerantal på 80 studerende. Tilmeldingen åbner d. 10. september kl. 09.00.

Læs mere om studerende på Vejforum 2021, rejselegat og formidlingsmuligheder her.

KONTAKT VEJFORUM
Sekretariatet
Organisationen
Vejforum 2021 den 8.-9. dec.
Følg Vejforum!
Login
Email:
Kodeord:
Glemt kodeord?
Opret profil
VEJFORUM  |  Guldalderen 12  |  2640 Hedehusene  |  Tlf.: 7217 0217  |  CVR: 86632012  |  EAN: 5790001900410  |  faktura@vej-eu.dk  |  info@vej-eu.dk